Unfortunately, this content is not available in your language

This content is in one language only, We are already working on integrating a translation application.

Az Online Társkeresés veszélyei

Érdekel esetleg milyen módszerek és technikai megoldások vannak az internetes társkeresés világában?

Bevezetés a Online társkeresés világába:


Nos hát igen ki az aki kapásból ne tudna felsorolni egy rakás különböző társkereső oldalt az interneten ... de ugye pontosan milyen jellegű dolgokra kellene figyelnem? Ebben a cikkben pontosan most erről lesz szó, vegyük alapul, hogy egy internetes online társkereső nem más mint egy webes program amit jóesetben házon belül egy program mérnökökből alló csapat készít, rosszabbik esetben az adott portál vezetősége önmagában nem képes a programozói feladatok megoldására és ezért külső informatikai céget bíznak meg a feladattal.

A külső informatikai cégekkel való felületi program készítése igencsak időigényes és bonyolult feladat, nem ritka, hogy esetlegesen a megbeszéllt feladat nem 100% ban kerül megvalósításra, vagy esetleg ami mégrosszabb és az utobbi időkben eléggé megfigyelhetővé vált az internetes társkeresők világában, hogy a webes vagy mobiltelefonra készült programok igencsak "olcsó" és egyszerű módon kerülnek kivitelezésre. Ez alá értendő pontosan amikor arra gondolunk, hogy például vegyünk egy online társkereső felületet, 20% Budget a programozásra illetve 80% Budget marketing fogásokra mint különféle furcsa domainok sokasága valamint a folyamatos keresésben történő hirdetés mert ugye egy ilyen modell esetében máskülönben nem is lennének képesek működni, néha igencsak hasonlít egyfajta ügyfélfogóhoz és kevésbé egy valódi értékrend alapján meghzatározott piacnak. A redxter.com vezetősége és csapata szerint ez egy rossz felfogási arány mert a későbiekben oriási piaci rést hagynak azzal kapcsolatban, hogy amennyiben egy másik internetes társkereső portál a fennt illusztrált költségvetés alapján pontosan az ellenkezőjét teszi és 80% energiát fordít a programozási munkák 100%-ban házon belül történő megoldására.

Nos ez miért is olyan fontos?

Erre máris tudunk mondani egy nagyon egyszerű példát: vegyük teszem azt, hogy van "A" online társkereső oldal aki "B" külső informatikai vállalatnál csináltatja rendszeresen a webes illetve mobiltelefonos felületeit, valamint egy harmadik "C" külsős technikai illetve ügyfélszolgállati "Support" szolgáltatást, az egész pontosan az ön részéről azt jelenti, hogy mind a 3 külön egyéni privát érdekeket néző vállatattal szerződést köt az adatainak a kezelésére vonatkozóan ami persze többnyire rejtve van megfogalmazva a felhasználásí feltételekben, hogy ön az elfogadásával ezen feltételeknek beleeggyezik abba, hogy ezen harmadik felű vállalatok is rendelkezzenek az ön adataival, illetve azt bármikor egyéb más kutatásí vagy marketinges célból felhasználhatják.

Ezért is biztonságosabb ha a redxter.com-ot használlja mert mi minden adatvédelmi tevékenységet valamint a szervereink működtetését teljes mértékben egy épületben egy vállalat alatt kivitelezzük. A szervereink védelme is cégen belül alkalmazott rendszergazdák által 24 órában felügyelet alatt vannak, számunkra nagyon fontos a biztonság kérdése a felhaszálóink számára ezért sem tartjuk túl tisztességesnek ha egy internetes online társkereső cég nem elsősorban az internetes valamint applikációs folyamatok előremozdítására törekszik.
"Moderátori" profilok alkalmazása az online társkeresésben

Mit is jelent valyon az, hogy moderátori profilok alkalmazása?

Egy "moderátori" profil nem más mint egy olyan a online társkereső oldalon rész vevő profil akinek fiktív a tulajdoosa tehát egyéb érdekből vagy fizetés utján egy személy áll valóban mögötte de nagyon sok esetben több profil is az adott egy személy moderálása alá esik vagy is egész pontosan ez úgy zajlik, hogy az adott online társkereső cég felbérel mellékállásban úgynevezett chat írnokokat akiknek semmi más dolguk nincs mint az adott felhasználót addig a portálon tartani és fizettetni ameddig azt csak lehet. Erre többnyire természetesen az adott portál vezetősége felhívja a figyelmet a felhasználásí feltételek xx századik sorában kis apró betűkkel, és sajnos a jogi szempontból ezáltal a online társkereső plattform tulajdonosa kivédte magát az esetleges felelősségre vonástól, nagyon sok esetben látható, hogy teljes meséket illetve történeteket kitalálnak ezek az írnokok csakhogy egy kicsit több pénzre tehessenek szert.

Hol és hogyan szerezhetek ebben a témában még információt vagy segítséget?

Európa sok országában működnek különböző segélyszervezetek akik a hasonló esetekből kifolyólag áldozatul esett embereknek nyújtanak segítséget, de valyon hogyan védhetem ki, hogy teszem azt ne essek áldozatul hasonló marketinges fogásoknak? Sajnos 100%-ban ezeket az eseteket kivédeni nem mindig lehet de nagyon sok hasznos tipp és elővigyázatossági tanács áll az interneten rendelkezésre nézzünk is például egy pár nagyon hasznos tanácsadással foglalkozó weboldal elérhetőségét:

A legfontosabb tanács amit a redxter.com szerkesztősége adhat neked, hogy mindig minden esetben legyél nagyon óvatos amíg valamilyen módon nem bizonyosdátl meg fizikailag az adott személyről, hogy létezik illetve valóban a te személyed és nem pedig a pénzed iránt érdeklődik, reméljük segít neked ez a cikk, hogy kicsit jobban átláss bizonyos dolgokat az internetes online társekeresésekkel kapcsolatban.

A Redxter szerkesztősége és vezetősége kijelenti, hogy a redxter.com weboldalon nem folytat semmilyen jellegű "Moderátori" profil aktivitást, továbbá el is szeretné magát határolni a fenntiekben említett internetes társkeresőktől, valamint külön nagy gondal oda figyelünk, hogy felhasználóink biztonsága 24 órában szavatolva legyen.

Természetesen minden embernek ezt többé kevésbé egyénileg kell a számításba venni főleg amennyiben fennt áll a veszélye annak, hogy az internetes online társkeresésből kifolyólag esetleges marketinges kellemetlenségeket kell elsztenvednie amennyiben nem pontosan mérí fel a fennt is említett problémákat, sok sikert az internetes online társkeresésben.

Üdvözlettel a Redxter szerkesztősége.