Unfortunately, this content is not available in your language

This content is in one language only, We are already working on integrating a translation application.

Ez a személy vajon valódi?

Mennyire nagy az interneten való kapcsolat tényleges kockázata? És hogyan kezeled?

A társkeresésről sok mindent el lehet mondani az internet névtelenségéről. De azt is el kell mondani, hogy alkalmanként nem lehet megbízni egy különösen ígéretes társkereső profilban vagy akár a bájos e-mailekben, amelyeket kap. Hogyan bánik valakivel, aki kicsit jobban hajlítja az igazságot? És mekkora annak a valós kockázata, hogy bekapcsolódnak az internetbe?


Lehet, hogy hallott már olyanokat, akik az alábbiakat mondták: „Ha az emberek olyan nagyszerűek, miért kell hirdetniük magukat?” vagy „Az emberek a fogukon keresztül fekszenek az interneten.” Nem éppen megnyugtató - de olvasson el néhány útmutatást a csalódás vagy a megtévesztés elkerülése érdekében.

Csalás az egész?

Nincs szabadulni tőle. Vannak, akik hazudnak az interneten. Egy felmérés azt sugallta, hogy az online csevegőszobák és társkereső szolgáltatások használatakor a nők 35% -a és a férfiak 80% -a elmulasztotta elmondani a teljes igazságot, és semmi mást, csak az igazságot legalább egyszer. De érdemes kicsit alaposabban megvizsgálni a dolgokat. Hol és miért mondanak hazugságot az emberek?

A csevegőszobák gyakran olyan helyek a szuggesztív tréfálkozások számára, ahol a szó szerinti igazságot néha meglehetősen könnyedén lehet venni, de sokkal kevésbé valószínű, hogy egy komolyabb fórumon elutaznak. Ott valószínűleg minden hazugság meglehetősen ártalmatlan lesz: talán valaki borotválkozik pár évet a korától, vagy hozzáad pár centit a magasságához - vagy pár ezret a fizetéséhez. Ezek a kis „kozmetikai fejlesztések” nem akadályozzák meg valakit abban, hogy valódi vágyát találja a kielégítő kapcsolatra. Azok az emberek, akik teljesen kitalálják életrajzukat, kevesen vannak a megbízható társkereső oldalakon, és borítójuk meglehetősen gyorsan felrobbant. Ne hagyja, hogy ezek az aggodalmak megakadályozzák az interneten való társkeresésben. Végül is néhány ember tökéletesen képes lenne hazugságokkal kijönni egy partiban vagy egy bárban, és ott nincs védelme a névtelenségnek.


Csalás észlelése


Hogyan fedezhet fel egy totális csalást? Nos, Avrilt (52) nagyon magával ragadta Roger, miután találkozott vele az interneten. - Úgy tűnt, mindent felajánlott, amit remélhettem egy kapcsolatban. Másrészről, még hat héttel a találkozásuk után, soha nem volt még otthonában. Nem mintha nem hívta volna meg: azt javasolta, hogy jöjjön át minden hétvégén, de minden alkalommal, amikor a tervet egy utolsó pillanatban megváltoztatta a megállapodás. Avril csak akkor lett gyanús, amikor Roger elárulta neki, hogy az az álma, hogy több évet vitorlázik a világ körül - természetesen vele. "Kíváncsi voltam, vajon hirtelen jött-e pénzbe" - mondja Avril. Amikor kérdéseket tett fel neki a terveivel kapcsolatban, Roger kitérővé vált. - Csak bízz bennem - mondta ... amit Avril tett, mígnem egy napon váratlanul becsengetett, és az anyját felvette a vonalba. Most történt, hogy Roger nemrégiben lemondta Avril tervezett látogatását otthonában egy nagyon fontos ok miatt: az édesanyja, így mondta Avrilnek, éppen meghalt. Avril most rájött, hogy ideje szakítani „álomemberével”. Azt nem lehet pontosan tudni, mennyit talált ki Roger. Élt az édesanyjával - vagy esetleg a feleségével? Őszintén szólva Avril nem érdekelt többet.


Az Avril tapasztalatai az a tanulságok, hogy jó kezdeni azzal, ha feltételezzük, hogy valaki megbízható, de nyitva kell tartania mindazt, ami e-mailben, telefonon vagy négyszemközt nem igaz. Az interneten csak annyit tudsz, amit a másik ember mondott neked - ezért ügyelj arra, hogy az ösztöneid és az intuíciód be legyen hangolva az esetleges hamis feljegyzések lehallgatására.


Felejtsd el a rózsaszínű szemüveget


Ha valamiféle kapcsolatot kezdett valakivel, és nem akarja, hogy otthon látogassa meg, akkor ez arra utal, hogy van mit elrejteni. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha csak mobil- vagy irodai számot ad meg - vagy rendszeresen kifúj téged, ha össze akarsz jönni, vagy nem vezet be ismerősökhöz és kapcsolatokhoz. Természetesen ennek a magatartásnak teljesen jogos okai lehetnek, bár ez nem akadályozhatja meg néhány kérdés feltevésében - de természetesen nem vádló módon. Milyen reakciókat kap a kérdéseire? Figyelmen kívül hagyják őket, elterelik olyan homályos kijelentésekkel, mint például: „Ez jelenleg nem fontos”, vagy esetleg drámai értelemben elutasítják olyan kitörésekkel, mint: „De a szerelemnek a bizalomon kell alapulnia!”?

A szokásos férfi hazugok nagy gesztusokat szeretnek tenni, nagyszerű ígéretekkel („De, kedvesem, mindig elérhetlek magángépemmel”) vagy múltbeli életük feszítő történeteivel. Női társaik általában a szexuális csábítás kártyáját játsszák, mégis csak a férfi érzéseivel játszanak.

Szomorú kimondani, de ha minden túl jónak tűnik, hogy igaz legyen, akkor ez csak így lehet. Szánjon időt arra, hogy láthassa a másikat számos mindennapi helyzetben. Ha bizonytalan valamiben, de nem egészen tudja, miért, az segíthet, hogy megbeszélje a helyzetet egy megértő baráttal.


Megvagy!


Nyilvánvalóan nem bízhat abban, aki úgy tesz, mintha hosszú távú kapcsolatot keresne, de valójában csak egy „kicsit mellé áll”. A hazugok átadhatják magukat azzal is, hogy felülkövetelik szakmai státuszukat - egy „vezérigazgató”, aki valójában például vezetői asszisztens. Ha mégis valaki szégyenkezve bevallja az első telefonbeszélgetés során, hogy valójában néhány évvel idősebb, mint állította, vagy beismeri az igazság valamilyen kisebb kisebb mértékű masszírozását, akkor könnyedén figyelmen kívül hagyhatja, és talán egy kicsit nevethet a másikkal személy arról. Valószínűleg mindenki fontolgatta, hogy ilyesmit csinál. De a szokásos hazudozók vékony jégen korcsolyáznak. Nem jó, ha az emberek azt várják tőled, hogy valami olyasmi legyél, ami nem vagy - és egyesek nagyon alacsony toleranciát mutatnak a tisztességtelenséggel szemben. Használja ki a megkülönböztetés lehetőségeit - profiljában vagy az első üzenetekben, amelyeket egy ajánlott partnerrel folytatott levelezésben küld. Mondhat például valamit: „Nem én vagyok a tipikus ötlet a nagyi számára”, vagy bármi más. Ne felejtsd el azt is, hogy a Redxter olyan személy megtalálásáról szól, aki szeret téged olyannak, amilyen vagy - végső soron ez az igazi kompatibilitás.